Jubileumexpositie  "25 jaar Uit de kunst"

Op 17 februari 1997 werd vanuit de Putse Kunstgroep Stichting Uit de Kunst Woensdrecht opgericht. 25 jaar later bestaat de stichting nog steeds en wordt het jubileum gevierd met een speciale jubileumexpositie, een Uit de Kunst-fiets- en wandelroute en een kinderexpositie.


Wat bij de start begon met dertien leden is inmiddels uitgegroeid tot een kunstenaarscollectief van ruim veertig leden. Iedereen is bij Uit de Kunst welkom, ongeacht de discipline die zij beoefenen. Onder de leden bevinden zich dan ook niet alleen tekenaars en schilders, maar onder meer ook fotografen, beeldhouwers, keramisten en grafici.

Jubileumexpositie

De jubileumexpositie wordt ingericht in het voormalige pand van Cleton in Hoogerheide, waar na afbraak het nieuwbouwproject ‘De Poort van Hoogerheide’ ontwikkeld zal worden. “Tijdens deze expositie worden meerdere werken van een groot deel van onze leden tentoongesteld. Ook hebben we een jeugdexpositie met het thema ‘Feest’ voor de jeugdige kunstenaars. We blikken tijdens de expositie ook terug op de afgelopen 25 jaar, waarin we natuurlijk ook heel wat exposities hebben gehouden op diverse locaties in de Gemeente Woensdrecht, maar ook daarbuiten.”
 

Openingstijden 

De vernissage is voor genodigden om 11.00 uur op Hemelvaartsdag 26 mei, maar de expositie is daarna uiteraard voor het publiek geopend. De openingstijden zijn van 11.00 uur tot 17.00 uur op donderdag 26 mei, en van 13.00 uur tot 17.00 uur op vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 mei en in het Pinksterweekeinde op zaterdag 4, zondag 5 en maandag 6 juni van 13.00 uur tot 17.00 uur. Het voormalige pand van Cleton is te vinden aan de Antwerpsestraatweg 64 in Hoogerheide. De opening zal worden verricht door wethouder Lars van der Beek in het gezelschap van Frank Lemans, eigenaar van het voormalige pand van Cleton. 


Fiets- en wandelroute

Speciaal voor het jubileum heeft de stichting ook een fiets- en wandelroute ontwikkeld. “Enkele leden hebben deze route in elkaar gestoken en hiervoor de diverse kunstwerken in alle kernen van de Zuidwesthoek gefotografeerd. Tijdens de vernissage van de tentoonstelling op donderdag 26 mei zal deze kunst- en cultuurfiets- en wandelroute officieel gepresenteerd worden. De route is zowel op papier (boekje) als in GPX-vorm op onze site terug te vinden. We hebben deze route mede mogelijk kunnen maken door een eenmalige subsidie van de gemeente Woensdrecht.”Foto impressie opening expositie

25 jaar  Stichting Uit de Kunst Woensdrecht