De kunstenaars van Stichting Uit de Kunst

Met trots presenteren wij hier onze kunstenaars. 

Onze kunstenaars

Hier vind u de informatie over de kunstenaars aangesloten bij Stichting uit de Kunst Woensdrecht:


Yvonne Breet

Annie Dingenouts - Vanlaerhoven

Marion Naber
José van Horne

Corry Landa

Adrie Leenaerts

Rina Madereel

Rita Nieuwlaat - Verhezen

Diana Riphagen

Jeanny Ritzen

Yvonne Rozemond - Siewert

Mira Schouteten (Erelid)
Maria Suijkerbuijk Verbaarschot

Inge Simons - Uten
Madelief Visser

 Lisa Jacobs

Jose van der Wegen

Toon Wierckx

Jeanette Wolf

Merel Hazewindus
Johan van Geel
Marina Eggermont
Rosalie van Oppenraay
David Ngai
Sonja den Drijver
Magda Bastiaanse
Peter Lameir
Anton de Krom
Mieke Aarsen
Oscar Buswijler
Roy Weijgers
Regine Zoller
Gerrit Jan Weekhout
Sonja den Drijver
Wim van Gastel
Bertus van Gils
Paula Boschman
Bert de Waard
Frans Ploegaert
Dick Mckechnie
Ivette Braem
hieronder vind u een uitleg en afbeeldingen van werken van onze kunstenaars:
Created with Sketch.

Yvonne Breet

Yvonne Breet schildert sinds 2005. Zij is, na eerst enkele workshops gedaan te hebben en op aanraden van diverse kunstenaars, naar de St. Lucas Academie der Beeldende Kunsten gegaan. In juni 2012 is zij daar, met grote onderscheiding, afgestudeerd in de specialisatie olieverfschilderen. Haar eindexamenwerk bestond vooral uit abstracte werken. Deze abstracten komen voort uit haar intuitie en zijn bijzonder kleurrijk. Al werkend ontstaan de vormen, de vervloeiingen en de gelaagdheid van haar schilderijen. Het schilderproces staat hierbij voorop. In veel werken worden natuurlijke materialen verwerkt zoals o.a. zand en stro.  Haar schilderijen bestaan zowel uit figuratieve en realistische als uit surrealistische, abstracte werken. Daarnaast schildert zij ook graag portretten. Zij heeft al diverse keren geexposeerd o.a. in de Drieschaar in Ossendrecht, het gemeentehuis van Woensdrecht te Hoogerheide, een monumentenpand te Ossendrecht, de Woningstichting Woensdrecht, voormalig gemeentehuis te Huijbergen, Kasteel Ravenhof Putte/Stabroek en in diverse etalages van leegstaande panden.

Info: email: djybiker@gmail.com  of  Tel: 06 1500 6930Hieronder een impressie van de kunstwerken van Yvonne Breet.

Annie Dingenouts - Vanlaerhoven

Annie Vanlaerhoven schildert sinds 1994. Zij volgde haar opleiding aan de St.Lucas Academie in Kappelen, drie jaar basis, twee jaar vormstudie, vijf jaar olieverf. En daarna nog twee jaar portret bij het CKB in B.o.Z. Zij schilderde daarna bij diverse clubjes met andere kunstenaars. En als lid van Stichting uit de kunst deed zij mee aan diverse groepsexposities. Zij schildert hoofdzakelijk met olieverf in de stijlen realistisch en figuratief. Zij haalt haar inspiratie uit de natuur en gebruikt haar fantasie.

Info: e-mail: a.f.m.vanlaerhoven@concepts.nl


Hieronder een impressie van de kunstwerken van Annie Dingenouts - Vanlaerhoven.

José van Horne


Dit is het eerste dat mensen zien als ze je website bezoeken. José van Horne heeft een algemene kunstopleiding gevolgd in de middelbare graad aan de St Lucas academie in Kapellen. Daarna is ze verder gegaan met de hogere graad aan de academie in Schoten. Daar schildert ze met olieverf onder leiding van Marc Kennes.  Ze is nu derdejaars en zoekt nog naar een eigen stijl. Op dit moment is ze gefascineerd door het landschap in Huijbergen waar ze woont. Ook volgt ze schilderlessen bij Ad Zagers.
Naast het schilderen met olieverf probeert ze ook te aquarelleren en te tekenen. Ze is aangesloten bij de wereldwijde beweging van de Urban Sketchers, mensen die in hun omgeving tekenen wat ze zien. Dit betekent dat ze regelmatig met een groep andere urban sketchers tekent op allerlei plaatsen in Nederland en België.

Hieronder een impressie van de kunstwerken van José van Horne.

Corry Landa

Corry woont in Hoogerheide en is al jarenlang lid van onze Stichting.
Zij werkt in hoofdzaak realistisch en meestal met acryl verf.
Zij kreeg les van kunstenaar Rick Lelieveld uit Bergen op Zoom.

Hieronder een impressie van de kunstwerken van Corry Landa.


Adrie Leenaerts

Tekent en schildert al zijn hele leven en heeft vroeger een vooropleiding kunstacademie, reclame en decor schilderen gevolgd. Stijl: hoofdzakelijk figuratief, impressionistisch en doet ook veel aan karikaturen en decorschildering. Prijswinnaar van de Talens schilderswedstrijd 2009, expositie Tijdloos in kasteel Duivenvoorde 2010 en de Noord Brabantse amateurschildersprijs 2016.

Was lange tijd binnen de gemeente Woensdrecht lid van de Werkgroep Kunst. Is momenteel secretaris van de stichting Uit de Kunst.

Info:
amleenaerts@hetnet.nl


Hieronder een impressie van de kunstwerken van Adrie Leenaerts.

Rina Madereel

Rina Madereel woont in Bergen op Zoom. Als kind was ze graag aan het tekenen. Haar opleiding heeft ze aan het Sisa in Antwerpen afgerond. Daarna heeft ze gedurende een aantal jaren haar studie aangevuld door les te nemen in het CKV te Roosendaal. Vooral aquarel en acryl hadden haar voorkeur en interesse. Tegenwoordig gaat ze in Kapellen (België) naar de St. Lucas Academie en werkt ze met allerlei materialen. Ze haalt haar inspiratie uit de natuur, spiritualiteit, voorwerpen en plaatsen die een speciale betekenis hebben voor haar. In haar schilderijen streeft ze ernaar om momenten, herinneringen of gevoelens vast te leggen. Ook wil ze de mensen erop wijzen dat heel veel dingen mooi zijn als je echt goed kijkt.

Info:
Telefoon: 0164257731
Email: vandenaarssen@gmail.com
Website: www.madereel.nl


Hieronder een impressie van de kunstwerken van Rina Madereel.

Rita Nieuwlaat - Verhezen

Rita Nieuwlaat woont in Calfven. Ze is begonnen met aquarel, daarin heeft ze een aantal jaren les genomen bij het Centrum voor de Kunsten te Roosendaal. Nu werkt ze hoofdzakelijk met olieverf, al maakt ze ook weleens een uitstapje naar acrylverf voor de one-stroke techniek die ze zich probeert eigen te maken. Sinds 2 jaar heeft ze nu les van Ad Zagers. Daar is ze begonnen met het werken met olieverf en dat bevalt enorm goed. Ze schildert het liefst bloemen in mooie warme kleuren. Vooral het gevoel dat een bloem tot leven komt tijdens het schilderen geeft haar voldoening. Dit geldt ook voor het schilderen van dieren. Ze is een echt natuurmens en haalt haar inspiratie dan ook uit de natuur, haar tuin, haar dieren.


Info:
Tel. 0164-672246

Email: nieuwlaatcd@home.nl


Hieronder een impressie van de kunstwerken van Rita Nieuwlaat.

Diane Riphagen

Diane Riphagen is opgegroeid in Londen, Engeland als kind van een Engelse moeder en een Canadese vader. Ze vond tekenen en schilderen altijd leuk, thuis en op school. Ze ging graag naar tentoonstellingen. Diane heef muziek gestudeerd en les gegeven op middelbare scholen in Engeland en Canada. Met haar eigen kinderen heeft ze veel aan tekenen en schilderen gedaan en de kinderen ook naar tentoonstellingen gebracht. Ze kreeg schilderlessen bij Henk Watzeels in Bergen op Zoom en van Ad Zagers in Huijbergen.


Info:
www.dianeriphagen.com


Hieronder een impressie van de kunstwerken van Diana Riphagen.

Jeanny Ritzen

De zoektocht naar zelfkennis, de verbinding met en het scheppend vermogen, hierin vinden de beelden van Jeanny Ritzen hun oorsprong. “Kunst is voor mij een innerlijke ontdekkingsreis. Door vorm te geven zoek ik een verbinding tussen mijn innerlijk en het werk dat onder mijn handen ontstaat. Bezield werk voedt en onderhoudt ons! “ Haar werk volgt door de jaren heen de ontwikkeling van deze fasen uit de menselijke zoektocht. Al volgde ze diverse opleidingen en cursussen om haar technische vaardigheden te meten, zij beschouwt zichzelf vooral autodidact. Onderzoekend en experimenterend heeft zij in de twintig jaar dat zij zich intensief met beeldhouwen bezig houdt een geheel eigen vormentaal ontwikkeld. Een wijze van archetypisch beeldhouwen met oervormen die in ieder cultuur bekend zijn, denk aan het oerbeeld van de Held, de Moeder, de Vrouw. En ook dit ontwikkelt zich weer verder. Zeker tien jaar lang gaf zij goed bezochte workshops in haar werkplaats in Calfven. Nu is ze verhuisd naar een kleinere ruimte in Hoogerheide en richt ze haar tijd, naast het beeldhouwen zelf, op het tentoonstellen van haar beelden.


Info:
www.jeannyritzen.com

Hieronder vind u een impressie van de kunstwerken van Jeanny Ritzen.

Yvonne Rozemond - Siewert

Yvonne is geboren in Rotterdam in 1947 en woont sinds 2003 in Putte Brabant. Zij werkte tot haar pensioen in het voormalig Dijkzigt ziekenhuis in Rotterdam als secretaresse van de medische staf. Als kind tekende zij graag en was geïnteresseerd in kunst in musea en zocht dingen op in tijdschriften. In 2003 kreeg zij de kans zich aan te sluiten bij een groepje dat les kreeg in aquarel. Dit deed zij ongeveer 3 jaar en ging toen les nemen in schilderen met acryl. O.a. bij de Rietpen academie en diverse cursussen. Drie jaar geleden werd haar gevraagd of zij interesse had in een schildergroep, met les in schilderen met olieverf. Dit bevalt haar zo goed, dat zij nu vrijwel alleen met olieverf schildert. Zij schildert impressionistisch en soms ook realistisch en maakt weleens een uitstapje naar abstract. Zij heeft geëxposeerd in België en Nederland en is aangesloten bij Stichting uit de kunst Woensdrecht. Zij deed mee met de jaarlijkse exposities en kunst in de etalages, o.a. in Hoogerheide. Yvonne is momenteel de voorzitter van de Stichting uit de Kunst.


Info:
Email: yrs.dieren@hetnet.nl

Mobiel: 0627494393

Hieronder een impressie van de kunstwerken van Yvonne Rozemond - Siewert.

Mira Schouteten

Mira is geboren in Velsen en van jongs af aan creatief bezig zowel tekenen als handenarbeid. Zoals. Solderen van draadfiguren en figuurzagen. De opleiding op tekengebied heeft Mira pas op latere leeftijd gevolgd op de pedagogische academie in Haarlem om tekenles te geven in het lager onderwijs.
 Later is de opleiding uitgebreid met lessen in olieverf bij Alfons van Ginderen in Essen (België) kunstgroep Heikantven. Aquarel bij Kees Bak in Halsteren en portrettekenen bij Cees Warmoeskerken in Bergen op Zoom. Acryl en keramiek zijn autodidactisch. Haar werk is een uiting van emoties of het verwerken van indrukken van verre reizen. “Oude culturen hebben een eigen mystiek en historie. Dit is steeds een uitdaging om daaraan je indruk gestalte te geven. Het kan gevat worden in een portret, een collage in kleur, in grove lijnen of een uitgewerkt geheel. Abstract of naturalistisch. Zo komt er steeds een heel ander resultaat en het houdt het geheel spannend en "interessant” Momenteel woont zij in Oisterwijk waar zij haar kennis overdraagt aan haar leerlingen met veel plezier aan beide partijen.


Hieronder een impressie van de kunstwerken van Mira Schouteten.Maria Suijkerbuijk Verbaarschot

De Kunst van Maria Suijkerbuijk Verbaarschot

Ik signeer mijn werken met MARIAV , wie een schilderij maakt, zal merken dat hier meer bij komt kijken dan slechts een penseel en wat verf.

Mijn doel is, dat er in elk werk een soort Kunstzieltje zit.

Wilt U meer over mij weten kijk dan op mijn website, want:  “ Kunst is niet kompleet zonder kijker”.

Info:
E-mail: info@mariav.nl
Website: www.mariav.nl

Inge Simons - Uten

Inge Simons - Uten woont in Ossendrecht en sinds ongeveer 5 jaar schildert zij onder meer natuurbelevingen. Dit gaat vooral om abstracte werken in acryl en soms wordt het gecombineerd met items uit de natuur, bijvoorbeeld houtsnippers. Hierdoor wil zij een persoonlijk tintje geven aan haar werken, zodat elk werk een uniek stuk is. Tegenwoordig beleeft zij ook veel plezier aan het aquarelleren.


Info:
Tel: 06-83375803
E-mail: ivmsimons@gmail.com

Hieronder een impressie van de kunstwerken van Inge Simons - Uten.

Madelief Visser

Mijn naam is Madelief Visser. Ik ben zestien jaar oud en ik woon in Huijbergen.
Ik ben al heel mijn leven erg creatief aangelegd. Mijn opa was kunstenaar en ik heb die creatieve kant van hem, ook in mijn genen. Ik begon pas het schilderen te ontwikkelen toen ik drie jaar geleden een artikel over schilderles, onder begeleiding van Ad Zagers, in de krant zag. Ik heb me daar direct bij aangesloten en sindsdien ben ik erg actief geworden met schilderen. Ik vind het fijn om mijn gevoel te uiten in het schilderen.

Info:
U kunt contact met mij opnemen via e-mail en WhatsApp.
e-mailadres: madeliefvisser@gmail.com
telefoonnummer: 06-44371497 (Aangezien ik nog op school zit, is het gemakkelijker dat u mij een appje stuurt. Ik zal dan zo spoedig mogelijk reageren).


Hieronder een impressie van de kunstwerken van Madelief Visser.

Jeanine Vaders

Jeanine is geboren in 1956 in Bergen op Zoom en heeft daar, met een tussenpose van 7 jaar gewoond. Ze woont nu al weer enkele jaren in Putte Brabant. Jeanine schildert ongeveer 8 jaar met veel plezier. Zij heeft 2 jaar lessen gevolgd in Bergen op Zoom en krijgt nu enkele jaren les in Putte om “de puntjes op de i” te zetten. Haar interesse gaat voornamelijk uit naar het schilderen van portretten. Zij heeft al diverse bekende en onbekende mensen op het doek gezet. Maar ook dieren hebben haar interesse.

Regelmatig doet zij mee met exposities van Stichting uit de kunst Woensdrecht.


Info:
Tel: 0641038933 

Hieronder een impressie van de kunstwerken van Jeanine Vaders.

Charlotte Verbeek

Charlotte Verbeek, geboren in 1997, heeft drie jaar vormgeving gestudeerd aan AKV St.
Joost. Tijdens de minor Fotografie heeft ze ontdekt dat fotografie haar passie is. Omdat ze
nog maar pas een paar jaar ‘actief’ aan het fotograferen is, moet ze haar stijl nog
ontwikkelen. Ze houdt erg van details, minimalisme, documentaire en abstracte fotografie.
Verder wil ze nog veel leren van andere fotografen en probeert ze deze hobby te
ontwikkelen totdat ze haar eigen stijl heeft gevonden.

Info:
Mail: charlotteverbeek@outlook.com
Instagram: charlotteverbeek 
Facebook: Charlotte Verbeek
Tel: 0639416547

Hieronder een impressie van de kunstwerken van Charlotte Verbeek.

Annie Wagemakers

Annie Wagemakers is afgestudeerd aan de kunstacademie hogere graad met de grootste onderscheiding summa cum laude in  de discipline olieverf schilderen later  volgde ze nog een opleiding tekenen en multidisciplinair op de kunstacademie. Haar schilderijen vallen op door het geavanceerd kleurgebruik. Zij vindt haar inspiratie in de natuur, registreert het beeld en werkt het later uit. Hoofdzakelijk werkt ze vanuit haar ziel. In haar zoektocht naar haar eigenheid in haar werk. In haar landschappen en zee gezichten is een ontwikkeling te zien van minimalistisch naar meer abstract werk. Annie is een topper in het weergeven van landschappen op een zeer eigen wijze. Tegenwoordig hanteert zij een krachtige penseel voering die met olieverf zeer explosief op het doek wordt gebracht. Zij is zeer gedreven. Annie wil in haar schilderijen verbeelden dat er schoonheid is in al zijn eenvoud en dit mensen laten ervaren en beleven. Zij suggereert stilte en toch beweging in haar werken.

Haar werk is meermalen genomineerd  en word geprezen zowel in binnen als in het buitenland.


Info:
E-mail: annie.wagemakers@home.nl

Tel: 0164250851

www.novelarte.be

Hieronder een impressie van de kunstwerken van Annie Wagemakers.

José van der Wegen


José (1981) is al vanaf dat zij een klein meisje was gek op tekenen. Haar oma verzamelde alle reclamefolders met een blanco achterkant, zodat er altijd materiaal beschikbaar was om te tekenen. Door school en studie verdween het tekenen wat naar de achtergrond, maar in 2011 begon het toch echt weer te kriebelen en dus besloot ze zich in te schrijven bij St. Lucas Academie voor de Beeldende Kunsten in Kapellen, België. Na het doorlopen van de Middelbare Graad koos ze voor de Hogere Graad Vrije Grafiek. Gezinsuitbreiding zorgde er voor dat zij haar opleiding niet kon afmaken, maar stilzitten doet ze niet. Met name linosnede en houtsnede hebben binnen de grafiek haar voorkeur, maar ook het etsen en het experimenteren met nieuwe technieken, zoals de kitchen litho oftewel coladruk, fascineren haar: “Grafiek heeft al heel lang mijn ziel geraakt. Met grafiek en de verschillende drukvormen kun je zoveel gevarieerde werken maken, dat je nooit verveeld raakt.” Overigens fotografeert ze ook graag, waarbij ze vooral de details van het moment vastlegt. José is in het dagelijks leven actief als freelance journaliste, met een specialisatie in kunst en cultuur. 


Hieronder een impressie van de kunstwerken van José van der Wegen.

Toon Wierckx


Geboren in Hoogerheide (1952)

Ooit op de middelbare school is interesse in tekenen ontstaan. In Essen aan het Don Bosco Instituut heeft hij tekenonderwijs gehad en later nog een cursus portrettekenen gevolgd. Ook reeds tientallen jaren schildert hij met een groep in Essen op zondagmorgen in aquarel, acryl of olieverf. Tekenen en schetsen zijn ook favoriete bezigheden. Het werk is realistisch en de onderwerpen zijn divers: landschap, stilleven, portret. Sinds 2013 aangesloten bij Stichting Uit de Kunst waarbij hij ook aan enkele exposities heeft meegedaan.

Info:
Email: a.wierckx@home.nl

Telefoon: 0650671524


Hieronder een impressie van de kunstwerken van Toon Wierckx.

Jeannette Wolf

Jeannette is in 1960 in Rotterdam geboren en woont sinds 8 jaar in Putte, Brabant, waar zij een horeca gelegenheid exploiteert.  Zij volgde 2 jaar lessen in een multicultureel centrum in Bergen op Zoom. Sedert 3 jaar volgt zij lessen bij Ad Zagers en schildert met olieverf. Zij schildert graag dieren en landschapen, expressionistisch of realistisch. Jeannette doet regelmatig mee met exposities van Stichting uit de Kunst.


Info:
E-mail: j.w.o.l.f.@hotmail.com

Hieronder een impressie van de kunstwerken van Jeannette Wolf.

Merel Hazewindus

Merel Hazewindus begon haar creatieve ontdekkingsreis al in haar vroege jeugd. Tekenen, krijt, houtskool, aquarel, klei, allerlei technieken passeerden de revue maar gaven nooit voldoening. Door aanmoediging van haar man, besloot ze uiteindelijk een schildersezel, olieverf en doeken aan te schaffen en dat te proberen. Vrijwel meteen raakte ze in de ban van de wonderlijke dingen die je met olieverf kunt doen en heeft sinds begin 2019 van het schilderen haar grootste hobby gemaakt. 
Merel laat zich inspireren door de lessen van Michael James Smith, en schildert voornamelijk landschappen. De bosrijke omgeving in de gemeente Woensdrecht is een belangrijke inspiratiebron. Het werk dat ze maakt is gedetailleerd en een groot deel van haar landschappen bevatten een surrealistisch grapje. Dit om het oog van de kijker te amuseren. Een schilderwerk hoeft niet altijd serieus te zijn, het moet een goed gevoel geven. 
Hieronder een impressie van haar werk.


Info: merel.hazewindus.kunst@gmail.com

Johan van Geel

Werkt het liefst met nagenoeg kosteloos materiaal. Ooit werd gebruik gemaakt van: zaagsel, afplakkend, platgereden blikjes, binnenbandjes, afvalhout, oud ijzer en zachte steenbrokken. Vijlen in op elkaar gelijmde meubelplaat leverde eveneens een paar werkstukken op. Lang geleden handenarbeidcursus gevolgd! 
Een serie drieluiken (acrylverf) als ode aan bekende en minder bekende kunstenaars gemaakt.
Momenteel wordt erg veel in uitsluitend witte kleur gewerkt en daarbij geëxperimenteerd met o.a. verf, gips en gipsverband.


Marina Eggermont

Marina Eggermont zag het levenslicht in Antwerpen op 5 maart 1959. Al van jongs af aan uitte haar creativiteit zich ook in het schrijven van gedichten en teksten, in 2014 kwam dit tot uiting in het boek “Verhalen over mijn leven met wolfhonden.” Het was pas in 2017 dat ze ontdekte dat ze nog een ander talent had. Tot haar verwondering kwam haar oneindig verbeelding tot leven in het werken met klei. Onder begeleiding van de mensen van de boetseergroep van IKIM bloeide ze volledig open en heeft ze al enkele keren haar werken kunnen exposeren.  Marina woont al 23 jaar in Putte Stabroek en hoopt dat ze zich hier nog vele jaren zich verder kan bekwamen in keramiek. Na een cursus bij Liliane Van Tilborg zerkt ze nu ook met Paverpol en Paverplast.

Info: www.emsfantasy.be, emsfantasyworks@gmailçom 

Lilianne van Tilborgh

Mijn naam is Liliane Van Tilborgh, geboren in het verdwenen dorpje Oorderen, op 5 juni 1949. Op jonge leeftijd schreef ik reeds gedichten en maakte mijn eigen bundeltjes. Het bewerken van klei tot keramiek, draaien en boetseren, heb ik geleerd in Atelier de Cirkel te Brasschaat en in het st Lucas instituut te Kapellen. De opleiding Paverpol, Paversand, Paverplast en Arts Stone, heb ik gehad bij Jossy De Roode in Corfu (Griekenland), waar ik ook het diploma behaalde voor het geven van workshops. 

Door te werken met de materialen Paverpol, Paverplast, Paversand, Artsone, textiel, hout, glas, metaal en alle andere recycleerbare materialen geef ik groeivormen aan mijn kunstwerken en zo krijgen ze een nieuwe ziel.

Kunstvormen bezitten niet alleen hun natuur gebonden verleden als aantrekkingskracht, doch zij hebben blijvend generaties geboeid en overleefd. 

Info:
Monnikenhofstraat 277 2040 Berendecht – België 

Tel: 0032 475 97 28 46

Website: https://liliane-van-tilborgh.be/

E mail : monnikenhofje@gmail.com

David Ngai

David Ngai komt uit Hong Kong, en woont nu in Hoogerheide en Acrylic Painting is een van zijn passies, en bij voorkeur sky painting.

David zegt: Terwijl ik schilder, laat ik mijn gedachten over van alles gaan, allerlei sterke gedachten en soms hevige emoties komen dan naar boven. Schilderen dient voor mij als een remedie tot het bevrijden van deze emoties die ik onbewust door de jaren heen heb opgebouwd.

De lucht is abstract en veelzijdig. Het is een perfect medium voor mij om de emoties, gevoelens en verhalen te tonen met behulp van vele kleuren en penseel streken.

De uitdagingen die ik in mijn leven heb moeten aangaan, brengen mij tot de gedachten dat het mens zijn soms pijnlijk kan zijn, maar het enige dat we kunnen doen, is vast te houden aan het geloof dat het beste altijd ergens op ons wacht aan het einde van een eventuele andere kant. Daarom probeer ik in mijn schilderijen wat hoop en positiviteit na te laten.

Info:
Er is meer over mij te vinden op https://instagram.com/david_ngai_art?r=nametag

Of stuur een E-mail: david12552000@gmail.com

Magda Bastiaanse 

Mijn naam is Magda Bastiaanse en woon in Putte Nederland. Ik haal m'n inspiratie uit alles wat groeit en bloeit bv dieren, bloemen en planten. Ik werk voornamelijk met aquarel. Verder leg ik me ook toe op botanisch tekenen waar ik ook lessen heb gevolgd in de planten tuinen Meise Belgie, onder leiding van Anita Walsmit Sachs. Deze fijne techniek gebruik ik voor al mijn werken. Soms werk ik ook met acryl wat een leuke afwisseling is.

Info:
Facebook: Magda Bastiaanse Aquarel Art
Instagram: magdabastiaanse
E-mail: fantasika1@hotmail.com

Jean Geerts

Jean woont in Brasschaat. Hij heeft houtdraaicursussen gevolgd.Is actief lid van de Vlaamse Gilde van Houtdraaiers. Geeft initiatie lessen aan het KTA in Brasschaat. Heeft de laatste jaren aan verschillende tentoonstellingen deelgenomen. Vele van zijn stukken zijn geïnspireerd door de Japanse levensfilosofie WABI-SABI: Niets is eeuwig, niets is af, niets is perfect is de kern van het begrip WABI-SABI.

Peter Lameir

Peter Lameir (1962) , geboren en getogen in Hoogerheide. Ik ben sinds 2019 lid van de Stichting Uit de Kunst. Ook ben ik lid van de Kalmthoutse fotokring in België waar ik diverse cursussen heb gevolgd in fotografie. Ik ben een fanatieke fotograaf die al op jonge leeftijd is begonnen met fotografie en veel fotografeert in de natuur op de Brabantse Wal. 

Een aantal jaren geleden heb ik voor de nieuwswebsite RegioActueel.nl gefotografeerd en artikelen geschreven.

Ook ben ik elk jaar de vaste fotograaf voor de organisatie van de Run Bike Run Hoogerheide.

Verder fotografeer ik sport, architectuur, nachtfotografie, reisfotografie en verder diverse andere evenementen. 

Ook maak ik van fotoreeksen audiovisuele filmpjes.

Verder beheer ik mijn eigen website www.peterlameirfotografie.nl en de website www.natuurlijkbrabantsewal.nlbeheer ik samen met mijn neef Nicky Adriaansen, ook een fanatieke natuurfotograaf.
Begin 2022 kreeg ik interesse om eens wat te proberen met acrylverf en ben sinds maart 2022 bezig met verschillende technieken met acrylverf zoals acryl gieten, acryl schilderen, acryl föhnen, enz.

Info:
Email: peterlameir@gmail.com

Website: www.peterlameirfotografie.nl

Website: www.natuurlijkbrabantsewal.nl

Anton de Krom

Anton de Krom fotografeert al jaren. Ooit begonnen in het analoge tijdperk in de 70-tiger jaren, waarbij de rolletjes nog werden ontwikkeld in de donkere kamer, maar voor chemicus Anton waren dit mooie projecten.  Sinds het digitale tijdperk en het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd heeft de fotografie hobby een grote vlucht genomen. Als lid van verschillende fotoclubs worden maandelijks opdrachten uitgevoerd waarbij telkens geprobeerd wordt om creativiteit een grote rol te laten spelen. Foto interesses liggen redelijk breed zoals daar zijn landschappen/natuur/architectuur/macro/straat en sportfotografie. Dit alles soms ook in een abstracte vorm als de opdracht of het idee daarvoor geschikt is.  

Info:
Email :antondekrom@hetnet.nl

Tel: 0622692423

Mieke Aarsen

Zij is geboren in 1950 en woont in Oud Gastel.

Het zandpad naast de boerderij, waar zij geboren is, was één groot tekenvel met een spijker als potlood. Later als juf, kwam dat tekenen haar goed van pas bij het bordschetsen. Zij is grotendeels autodidact, maar op weg geholpen door diverse cursussen en workshops. Na een lange zoektocht van allerlei technieken uitproberen, heeft zij  vanaf 2004 voor acryl gekozen. Zij is niet in één stijl te vangen en schildert wat haar op dat moment raakt. Beelden van reizen of natuur vormen meestal de inspiratiebron van haar werken, waarbij zij gebruik maakt van structuur. Zij heeft al vele malen haar werk mogen laten zien o.a. Arboreum Oudenbosch, zorgboerderij “Meeshoeve”, verschillende restaurants,verschillende zorgcentra, cultuurroute in Geertruidenberg,Moerdijk en Halderberge.

Info:
Haar werk is te zien op www.memali.exto.nl

E-mail: miekeaarsen@hotmail.com    
telnr. 0615533268

Oscar Buswijler

Oscar is geboren in Rotterdam en heeft vanaf 1970 tot aan zijn pensioen in het voormalig Dijkzigt ziekenhuis grotendeels als techneut gewerkt en heeft nu dit gebouw wordt afgebroken, afscheid ervan kunnen nemen met de camera.

Zijn hobby is dan ook fotograferen wat hij al sinds 1967 doet met een spiegelreflexcamera. Zijn passie is macro en natuur maar zwart/wit krijgt steeds meer zijn belangstelling. Gezien de overeenkomsten met andere vormen van kunst, hoopt hij van de anderen te kunnen leren om zich verder te ontwikkelen

Roy Weijgers

Roy Weijgers is een fotograaf. Roy Weijgers is geboren en getogen in Etten-Leur en alweer vele jaren met veel plezier woonachtig in Hoogerheide. Roy Weijgers is getrouwd en heeft een zoontje. 

Foto’s en film interesseren hem al vanaf zijn jeugd en vanaf 2003 is door de opkomst van digitale fotografie het foto-virus definitief doorgebroken. Roy Weijgers houdt van diverse onderwerpen en is sinds enkele jaren ook lid van Fotogroep Zuidwesthoek. Met deze fotogroep proberen we ook diverse thema’s via fotografie in beeld te brengen.

De natuurlijke omgeving van Hoogerheide is bij uitstek geschikt voor zijn hobby fotografie, maar ook voor mijn andere hobby’s, hardlopen, mountainbiken en wielrennen. Inmiddels heeft hij enkele fotoreportages in opdracht gedaan, waaronder een aantal trouwreportages, communies en jubilea.

Info:
Voor meer informatie kun je ook een kijkje nemen op zijn persoonlijke website www.rcajweijgers.nl of www.fotogroepzuidwesthoek.nl

Regine Zoller

Ik amuseer me thuis in mijn vrije tijd met doek ,penselen en acrylverf .

Ook met klei en glazuren in het atelier van IKIM , waar ik tevens ook verantwoordelijk ben .

Ik heb geen lessen gevolgd , maar mijn slogan is ....niet perfect is perfect voor me.

Het creeëren van “eenvoudige” werkjes , geeft me “rust”.

Zo heb ik een site met de naam” Rust en Eenvoud”

Sonja den Drijver 

Mijn naam is Sonja den Drijver-Moerman, geboren in 1958 in Bergschenhoek en sinds 20 jaar woonachtig in Ossendrecht.

Creativiteit heeft bij mij altijd gekriebeld, maar nooit een uitweg kunnen vinden bij gebrek aan vrije tijd. Samen met mijn man altijd een eigen bedrijf gehad en samen met opgroeiende kinderen kom je daar niet aan toe. Na het overlijden van mijn man in 2008 heb ik jaren veel plezier beleefd aan mozaïek en houtsnijden. Helaas is dit door mijn artrose geen optie meer. Bij toeval nam ik kennis van het acryl gieten en ik was meteen verkocht. Wat een heerlijke hobby. Vooral het abstracte trekt mij erg aan. “Het is wat je ziet” Het is ook heel toegankelijk, een opleiding is geen noodzaak, wel materiaalkennis. Dat is iets wat in de loop van de tijd groeit en oefening baart kunst. Ik hoop dat ik met mijn werk de kijker net zoveel plezier geef als ik er zelf aan heb.

Bertus van Gils

Woonachtig in Hoogerheide was ik jaren geleden al actief met analoge fotografie dat vervolgens  echter in het slop raakte. Met de komst van de digitale camera en mooie bewerking programma’s is het fijn de draad weer op te pakken. Al vele jaren volg ik foto-workshops en cursussen en blijf dat ook doen gepaard aan heel veel zelfstudie.

Mijn doelen

Fotografie in brede zin 

Dus alles wat de moeite waard is om te fotograferen wordt op de korrel genomen. Daardoor ontstaat een grote diversiteit aan portfolio en kennis en kunde.

Digitale fotobewerkingen

Vanwege mijn voorliefde voor het surrealisme zoals oa door Salvador Dali en Jeroen Bosch werd gecreëerd concentreer ik mezelf nu op dit soort opnames al dan niet nabewerkt.

(Gebruikt wordt Paint Shop Pro van Corel met een veelheid aan dynamische plugins).

Digitaal schilderen

Een nieuwe specialisatie is digitaal schilderen. Hiermee is het fijn combi’s van foto’s met overschilderingen te maken. 

Niet enkel combi’s met foto’s maar ook compleet nieuwe schilderijen zijn mooi om te creëren. (Gebruik wordt het programma Painter van Corel op een tekentablet).

Door deze veelheid aan mogelijkheden om te verbreden en te verdiepen kan ik mijn artisticiteit en creativiteit volledig tot uiting laten komen.

Uitgebreide informatie en portfolio kunt u terugvinden op:

Website:  https://bertusvangils.nl/

Facebook: https://www.facebook.com/Bertus173

FGLook:  https://fglook.be/portfolio/bertus_van_gils/

Say hello

Ons werk is onze passie, onze grootste drijfveer. Het is de reden dat we elke dag weer doen wat we doen. Ons werk daagt ons met elk nieuw project uit beter te worden en meer te bereiken.